ISTORIE PREZENT MISIUNE ȘI OBIECTIVE ECHIPA
TITLURI NOI DOMENII AUTORI EVENIMENTE
TITLURI NOI DOMENII AUTORI DESPRE E-BOOK-URI
ETAPELE PUBLICĂRII STANDARDE TEHNOREDACTARE
EVALUARE CURENTĂ ANUL 2014 (AUTOEVALUARE) ANUL 2012 ANUL 2011 ANUL 2010
FINANŢARE AFCN FINANŢARE ANCS
DIPLOME SEMNALE DIN PRESĂ NEWSLETTER
   
    
    
     CĂRȚI: 0 bucăți | 0.00 LEI
    
    
home
search TITLU AUTOR
     
DESPRE NOI

  ISTORIC
  PREZENT
  MISIUNE ȘI OBIECTIVE
  ECHIPA
  CARIERE
 
PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ - PREZENT

 

Presa Universitară Clujeană are ca principal obiect de activitate editarea de cărţi şi periodice ale Universităţii, realizarea de alte lucrări specifice în beneficiul Universităţii. Încă de la început, Presa Universitară Clujeană a fost orientată către cadrele didactice, către comunitatea studenţilor şi a oamenilor de ştiinţă care asigură, prin activitatea lor, renumele cercetării academice în ţară şi în lume. În prezent, Presa Universitară Clujeană editează lucrări atât în format clasic cât și electronic (www.editura.ubbcluj.ro/ebooks).

Cărţile cele mai solicitate într-un oraş universitar cum este Cluj-Napoca sunt cele cu structură de cursuri universitare, de la cele cu specific istoriografic, în domeniul ideologiilor şi mentalităţilor, precum şi de studiu al imaginarului, dar şi cele de istorie antică, medievală şi modernă, lucrări de teologie ortodoxă şi catolică, până la cărţile de sociologie, psihologie, pedagogie, geografie, limbi străine, matematică/informatică etc. Un număr mare de lucrări se adresează şi publicului larg, lucrări de interes general, de cultură generală. Calitatea grafică actuala a lucrărilor publicate de Presa Universitară Clujeană este una foarte bună, iar politica editurii este de a găsi finanţări - private sau publice - astfel încât preţul de vânzare al unei lucrări să fie cât mai accesibil.
Presa Universitară Clujeană derulează proiecte importante cu:

  • Fundaţia Apaczai şi Fundaţia Universitarilor Maghiari din Cluj;
  • Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică;
  • Administraţia Fondului Cultural Naţional;

și de asemenea are proiecte co-finanţate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de Ministerul Culturii şi Cultelor, colaborări de co-editare cu editura UNESCO și Fundaţia Max Weber.

Presa Universitară Clujeană nu are personalitate juridică proprie şi îşi desfăşoară activitatea în regim de autofinanţare.

     

   © Presa Universitară Clujeană 2012 TERMENI & CONDIȚII ACCES SPECIAL WEBMAIL
Duplicate entry '11832788-editura' for key 'PRIMARY'