ISTORIE PREZENT MISIUNE ȘI OBIECTIVE ECHIPA
TITLURI NOI DOMENII AUTORI EVENIMENTE
TITLURI NOI DOMENII AUTORI DESPRE E-BOOK-URI
ETAPELE PUBLICĂRII STANDARDE TEHNOREDACTARE VANZARE SI DISTRIBUTIE
EVALUARE CURENTĂ ANUL 2014 (AUTOEVALUARE) ANUL 2012 ANUL 2011 ANUL 2010
FINANŢARE AFCN FINANŢARE ANCS
DIPLOME SEMNALE DIN PRESĂ NEWSLETTER
   
    
    
     CĂRȚI: 0 bucăți | 0.00 LEI
    
    
home
search TITLU AUTOR
   
DISTRIBUȚIA DE CARTE

Autorii ale căror lucrări au fost publicate de Editura Presa Universitară Clujeană beneficiază de posibilitatea de vânzare a respectivelor titluri prin contract de consignația încheiat cu Librăria UBB, librărie a cărei activitate este coordonată de conducerea editurii. Astfel, editura pune la dispoziția acestora spațiu la raftul librăriei situate în Cluj-Napoca, Str. Napoca 11 (Clădirea Facultății de Istorie - UBB) și, totodată, listarea simultană a titlurilor în site-ul cu vânzare online libraria.ubbcluj.ro

Modalitatea de distribuire și comercializare în România


În atenția distribuitorilor de carte
Librăriile sau distribuitorii care doresc să pună în vânzare cărțile publicate de Presa Universitară Clujeană sunt rugați să trimită o solicitare scrisă pe adresa de email vasile.moraru[at]ubbcluj.ro


1. Vânzare directă (retail) în Librăria U.B.B
Librăria este situată în Cluj-Napoca, Str. Napoca 11 (Clădirea Facultății de Istorie).
În librărie există posibilitatea desfășurării de evenimente cu public restrâns (lansări de carte) sau diverse promoții adresate cititorilor.

Toate titlurile publicate de Presa Universitară Clujeană care intră la vânzare în Librăria UBB beneficiază de listare în site-ul cu vânzare online libraria.ubbcluj.ro. Pe site, cititorii au posibilitatea consultării a unor extrase din conținutul cărților și/sau a cuprinsului acestora, posibilitatea filtrării pe domenii sau căutarea după cuvinte cheie.

Comenzile se pot face atât de cititori anonimi, cât și de cititori care optează pentru crearea unui profil (username și parola) și care îi ajută ca începând cu a doua comandă să nu mai trebuiască să completeze datele de facturare/livrare, acestea memorându-se în profilul lor.

Livrarea în țară se face fie prin intermediul coletăriei uzuale oferite de Poșta Română, fie a celei rapide oferite de Prioripost. Pentru plată, cititorii pot opta fie pentru plata online cu cardul prin serviciul oferit de procesatorul Euplatesc, fie pentru plata ramburs, în momentul primirii coletelor.


2. Vânzare directă (retail) în cadrul târgurilor de carte.
An de an, Presa Universitară Clujeană participă cu stand de carte la Târgul de carte Librex de la Iași și Târgul de carte itinerant Gaudeamus care se organizează în Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, București, Bookfest Tg Mureș și alte târguri naționale organizate periodic de bibliotecile județene.

3. Vânzare retail pe bază de comandă. În această categorie intră titlurile publicate de editură și care, în prezent, nu se află în oferta curentă de carte. În măsura posibilităților, aceste titluri fie sunt furnizate din stocul existent la autor (prin recepția lor în librărie pe baza contractelor de consignația), fie prin preluarea de la autor a drepturilor de multiplicare și distribuție, și tipărirea numărului de exemplare solicitat (print-on-demand).

4. Vânzare prin ofertă publicată în platform SICAP. Un important volum de carte se vinde prin intermediul listelor de titluri publicate pe platforma SICAP/SEAP, titluri destinate clienților instituționali - biblioteci universitare și județene din țară interesate să dețină titlurile publicate de editura Presa Universitară Clujeană.

5. Vânzare pe bază de comandă către distribuitori de carte.
În această categorie menționăm Derex București, Librărie Net Craiova, Editura Casa Cărții Oradea. Rețeaua este în continuă dezvoltare.

6. Vânzare în regim consignația.Librăria noastră are contracte încheiate cu retaileri importanți din România: Libris, Brașov; Bibliostar – Librăria Eminescu, București; Prăvălia cu Cărți Constanța, Universitatea A.I. Cuza Iași – Librăria Tafrali, Grupul Librarium – Librărium Cluj, iar rețeaua de distribuție este în continuă dezvoltare.

7. Prezența online a cărților publicate de Presa Universitară Clujeană
Vizibilitatea online a tilurilor editurii este asigurată atât de indexul editurii din site-ul principal al acesteia (editura.ubbcluj.ro) și al librăriei, cât și de site-urile distribuitorilor cu care derulăm colaborări: libris.ro, librarie.net, librariaeminescu.ro, pravaliacucarti.ro etc.În cel mai scurt interval de timp vom introduce vânzarea cărților publicate și sub forma ebook (PDF), cu conținut codificat Adobe DRM, ceea ce va duce la o răspândire globală mai rapidă și o creștere accentuată a popularității editurii.


Modalitatea de distribuire și comercializare în străinătate


1. Vânzări pe bază de comandă scrisă.
Comenzile sosite din străinătate se onorează exclusiv pe baza mesajelor sosite pe email deoarece costul total al coletelor depinde de mai mulți factori: numărul de exemplare comandate, valoarea și greutatea acestora, numărul de colete, adresa destinației. După calculul total al valorii comenzii și al costurilor de transport ale curierului ales, suma integrală de plată se comunică clientului printr-un link securizat oferit de euplatesc.ro. Plata se poate efectua fie în lei, fie în euro, la alegere.

Livrările se fac atât în spațiul comunitar, cât și extracomunitar prin intermediul coletelor poștale prioritare.

2. Vânzări prin parteneri comerciali externi
Până în prezent avem deshise relații comerciale cu două librării din afara României: Machado Libros Fernando, din Madrid, Spania și Librairie du Monde Entier, din Strasbourg, Franța. Rețeaua partenerilor externi este în continuă dezvoltare.   © Presa Universitară Clujeană 2012 TERMENI & CONDIȚII ACCES SPECIAL WEBMAIL
Duplicate entry '10189187-editura' for key 'PRIMARY'