MOȘ Grigore-Dinu, ȘOPTEREAN Bogdan, BUDA Iancu, PAŞCA-TUŞA Stelian, POPA-BOTA Ioan, NOJE Gabriel
Teologia dogmatică ortodoxă în cercetarea teologilor ortodocși români vol. 2. Bio‐bibliografia profesorilor din facultățile și departamentele de teologie ale Patriarhiei Române – ghid bibliografic –

 
  TEOLOGIE
   
  978-606-37-1032-2, 978-606-37-1034-6
  2021
 
  REZUMAT
Format: add to cart
   
REZUMAT:

Precum un călător care pentru a ajunge într‐o destinație precisă are nevoie de o hartă, tot așa pentru a ajunge în Împărăția lui Dumnezeu fiecare credincios este nevoit să cunoască adevărurile pe care este întemeiată credința sa.

Aceste adevăruri de credință sunt harta pe care acesta trebuie să o țină permanent în mână ca să nu rătăcească de la drumul său spre Împărăție. Ele indică întotdeauna direcția bună de urmat. Harta adevărurilor de credință vorbește de un Dumnezeu Treimic personal, despre creația lumii izvorâtă din iubirea divină, despre mântuirea din păcat adusă de Hristos, despre îndumnezeirea omului posibilă prin harul Duhului în Biserică, despre transfigurarea de care vor avea parte cei care vor dori să treacă pragul Împărăției etc. De aceea, cunoașterea lor aprofundată garantează succesul și reușita ajungerii la destinație.