SILAGHI-DUMITRESCU Radu, BISCHIN Cristina, SCURTU Violeta-Florina, CIOLOBOC Daniela, GHINGA Radu
O SCURTĂ INTRODUCERE ÎN BIOCHIMIE

 
  CHIMIE
   
  978-973-595-817-6
  2015
 
  E-BOOK INTEGRAL
Format: add to cart
   
REZUMAT: Biochimia se ocupă cu structura moleculelor din sistemele vii și cu procesele în care aceste molecule sunt implicate. La intersecția dintre biologie, chimie și fizică, ea detaliază modurile în care organismele vii obţin energie pentru a se hrăni, îşi transmit trăsăturile către urmași (ereditatea), sunt supuse bolilor, etc. În alimentație, biochimia este folosită printre altele în scopul găsirii unor surse de nutrienți mai abundente și ieftine, în determinarea compoziției chimice a alimentelor, în dezvoltarea unor procedee de reciclare a nutrienților din unele deșeuri sau inventarea unor căi de prelungire a timpului de viață al produselor alimentare. În agricultură, biochimiștii studiază interacțiunea erbicidelor cu plantele, analizând relația dintre structura și activitatea compușilor, determinând abilitatea lor de a inhiba creșterea și evaluând efectul toxic al mediului înconjurător.