BRUMĂ Ioan Sebastian, BRUNEI Sonia
Provocări rurale contemporane Studii de agro-economie și antropologie rurală, 2022

 
 
   
  978-606-37-1467-2
  2022
 
  FULL E-BOOK
Format: add to cart
   
SUMMARY: Agricultura ecologică este una dintre metodele de soluţionare a problemelor de mediu din sectorul agrar şi o componentă esențială a dezvoltării durabile. Este știut că informațiile corecte privind certificarea ecologică și cunoștințele consumatorilor joacă un rol esențial în modelarea încrederii consumatorilor în alimentele ecologice, încredere care, la rândul său, va influența intenția de a le cumpăra. Obiectivul studiului a fost de a explora relația care există între criteriile folosite de consumatori pentru a deosebi produsele ecologice de cele convenționale și sursele de informare. Rezultatele au fost obținute printr-un sondaj aleatoriu, simplu, desfășurat în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, România. Criteriu cel mai des folosit pentru a deosebi produsele ecologice de cele convenționale a fost „aspectul”, „eticheta ecologică” plasându-se doar pe locul al treilea.