KOBULNICZKY Béla
Analiza probabilității de manifestare a hazardelor hidrice Studii de caz: bazinul superior al Râului Ilișua și secțiuni inundabile ale U.A.T. Târlișua, județul Bistrița‐Năsăud

 
  GEOGRAFIE
   
  978-606-37-1089-6
  2021
 
  FULL E-BOOK
Format: add to cart
   
SUMMARY:

Această cercetare dorește șă evidențieze elemente de factură probabilistică și deterministă. Studiul se bazează pe analiza spațială a probabilității de manifestare a hazardelor hidrice realizată cu ajutorul programelor de modelare spațială. Este importantă realizarea unei astfel de analize la nivel de bazin, deoarece evidențiază și aportul altor cursuri de apă în conturarea unui scenariu favorabil declanșării inundațiilor.

Motivul pentru care am ales să abordez acest subiect, este legat de faptul că doresc să realizez un studiu detaliat în ceea ce privește manifestarea hazardelor hidrice. Existența unor astfel de studii pot facilita demersurile autorităților locale, privind prevenirea manifestărilor de acest tip, prin creșterea gradului de conștientizare al populației datorită campaniilor de informare, precum și reziliența acestora în fața unui posibil dezastru.