CHERECHEȘ Horațiu
Influențe teatrale în arta coregrafică

 
  TEATRU/FILM
   
  978-606-37-1423-8
  2022
 
  SOLD OUT
  pcs. add to cart
   
SUMMARY:

Elaborarea unui studiu comprehensiv asupra influențelor teatrale în arta coregrafică pare un deziderat utopic, de aceea am încercat deocamdată o analiză istorică a metodelor de lucru utilizate de marii regizori și coregrafi în creațiile lor, în perspectiva unei lucrări care să fie o amplă acțiune de cercetare în domeniul creației coregrafice, cu prezentarea unei abordări analitice a elementelor definitorii în procesul de realizare a unui plan de regie coregrafică profesionist conceput.

Mi-am propus să realizez o prezentare istorică și o analiză comparată a modului și metodelor regizorale ale marilor coregrafi și regizori de teatru din secolul XX, cât și rolul acestora în procesul de realizare a unui spectacol teatral sau coregrafic.

Originalitatea temei constă în însuși demersul abordat. După cunoștințele mele, nu există până în prezent o lucrare științifică dedicată cercetării influențelor teatrale în arta coregrafică și nu găsim nicăieri un studiu în care să se regăsească un plan de regie coregrafică.